Ζάχαρη Καρύδας

Η ζάχαρη καρύδας (coconut sugar), παράγεται από τα άνθη του δέντρου της καρύδας.Έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία ως παραδοσιακό γλυκαντικοί μεγαλύτερες χώρες παραγωγής είναι η Φιλιππίνες και η Ινδονησία.Κατατάσσεται στις τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη γλυκαιμικός δείκτης της ζάχαρης καρύδας είναι 35,ενώ της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο είναι 65-100,του σιροπιού σφένδαμου είναι 69 και του μελιού 70.Η κατανάλωση τροφών με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη προστατεύει από ασθένειες όπως η καρδιοπάθεια,διαβάτη,καρκίνο του μαστού και του ορθού εντέρου.Η ζάχαρη αυτή μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που υποφέρουν από ασθένειες όπως διαβήτης,χολόλιθοι,καρκίνο,καρδιοπάθεια και παχυσαρκία. Είναι πλούσια σε μέταλλα και αποτελεί πλούσια πηγή καλίου,ασβεστίου,μαγνησίου,ψευδαργύρου,σιδήρου,χαλκού,μαγγανίου,φωσφόρου και βόριου.Περιέχει επίσης 12 από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β ,όπως θειαμίνη,ριβοφλαβίνη,πυριδοξίνη,νικοτινικό οξύ,βιοτίνη,και ινσιτόλη(η ινσιτόλη χρειάζεται στο σώμα σε μικρές ποσότητες ,για να λειτουργήσει και να παραμείνει υγιές).Περιέχει 16 από τα 20 αμινοξέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*