14 Λόγοι για τους οποίους είναι καλό να γίνετε χορτοφάγοι (ΜΕΡΟΣ 1)

Οι καρδιακές παθήσεις.

Το κρέας δεν περιέχει ίνες αλλά έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και χοληστερόλη και αυτός είναι ο λόγος που ο Δρ Benjamin Spock, στο βιβλίο του Μέριμνα Μωρών και Παιδιών, σύστησε να μην δίνεται στα παιδιά οποιοδήποτε είδος κρέατος.
Στον διατροφικό έξονα της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης (AHA), που περιλαμβάνει κρέας, παρατηρείται πως οι αρτηρίες των ασθενών συνεχίζουν να φράζουν, ενώ η vegan διατροφή του Δρ Dean Ornish συμβάλλει στην απόφραξη των αρτηριών. Σε μια μελέτη, οι διατρεφόμενοι βάσει της AHA παρουσίασαν μια μέση επιδείνωση 28% στις φραγμένες αρτηρίες τους, ενώ οι διατρεφόμενοι στο πρόγραμμα Ornish παρουσίασαν μια βελτίωση 8% στις αρτηρίες τους.

 

Η κατανάλωση του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων παχαίνει.

Σαν έθνος, αυξάνουμε συνεχώς τον δείκτη λίπους μας και η διατροφή Atkins έχει χειροτερέψει την κατάσταση, επειδή λειτουργεί μόνο βραχυπρόθεσμα. Μόνο το 2% των καθαρών χορτοφάγων είναι παχύσαρκοι, το οποίο αποτελεί μόλις το ένα ένατο του πληθυσμού των σαρκοφάγων Αμερικανών.

 

Δεν χρειάζεται να λέτε ψέμματα στα παιδιά σας για τη τροφή που τρώτε.

Τα παιδιά θα σοκάρονταν αν μάθαιναν για τη σκληρότητα και τη βία που προκαλείται για να μετατραπούν τα κοτόπουλα, οι χοίροι, και υπόλοιπα ζώα σε νάγγετς (μπουκιές κοτόπουλου) και άλλα επεξεργασμένα «τρόφιμα.»

 

Στη συσκευασία κοτόπουλου, υπάρχουν και περιττώματα.

Σε μια μελέτη της USDA διαπιστώθηκε ότι το 98% των σφαγμένων κοτόπουλων είχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα του βακτηριδίου Ε. COLI, που δείχνει μόλυνση από περιττώματα.

 

Το κρέας είναι βρώμικο και αιματηρό.

Αριθμούνται περισσότερες από 50 εκατομμύρια περιπτώσεις τροφικής ασθένειας στενά συνδεδεμένες με το κρέας κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, χιλιάδες από τις οποίες οδηγούν στο θάνατο. Τα ζώα συσσωρεύουν εκτός των άλλων επικίνδυνες χημικές ουσίες στη σάρκα και το λίπος τους (τις οποίες καταναλώνουν οι κρεατοφάγοι), εντός των οποίων περιλαμβάνονται οι διοξίνες, τα αντιβιοτικά, τα φυτοφάρμακα, τα ζιζανιοκτόνα, ακόμη και το αρσενικό, το οποίο είναι τοξικότερο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*