Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η Ιστορία μας

Το εργαστήριο  Βιολογικών Κρητικών Αρτοποιημάτων Μαθιουδάκη ιδρύθηκε το 1979 και αποτελεί τη συνέχεια μιας οικογενειακής παράδοσης στο χώρο της αρτοποιίας.

Ο πατέρας, Παύλος Μαθιουδάκης, ήταν από τους πρωτοπόρους δημιουργούς των αρτοποιημάτων ολικής άλεσης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στις επόμενες γενιές Μαθιουδάκη για ολοένα και πιο εμπνευσμένες διατροφικά δημιουργίες.

Το 2007 κάναμε την είσοδο μας στην αγορά με βιολογική παραγωγή και από τον Ιούνιο του 2015 παράγουμε αποκλειστικά βιολογικά αρτοποιήματα.

Από τον Ιανουάριο του 2017 ανήκουμε στους επίσημους προμηθευτές του Ελληνικού Πρωινού, στο ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017 είμαστε το πρώτο αμιγώς βιολογικό εργαστήριο αρτοποιημάτων στην Ελλάδα, του οποίου τα προϊόντα είναι καταχωρημένα από την Vegan Society, καθώς δεν χρησιμοποιούμε ζωικά παράγωγα.

Με γνώμονα τις διατροφικές ανάγκες της ελληνικής οικογένειας, τους απαιτητικούς ρυθμούς εργασίας και καθημερινής διαβίωσης αλλά και την εναρμόνιση στους σύγχρονους διατροφολογικούς κανόνες, η επιχείρηση Μαθιουδάκη δημιούργησε μια ευρεία γκάμα βιολογικών προϊόντων, εύγευστων αλλά και υγιεινών, για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Τα είδη μας

Τα είδη μας είναι βασισμένα στην πολυετή εμπειρία και γνώση ανθρώπων με μεράκι και σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο! Αποτέλεσμα αυτής της πολυετούς αναζήτησης των ποιοτικότερων συνθέσεων μεταξύ απολαυστικής γεύσης και υγιεινής διατροφής, είναι μια σειρά παραδοσιακών αλλά και νέων προϊόντων. Άλλα από τα υλικά τους είναι γνώριμα στο ελληνικό τραπέζι από τα χρόνια των παππούδων μας, κι άλλα, είναι διακριτά, όπως: δίκοκκο αλεύρι, ζάχαρη καρύδας, κανέλα Κεϋλάνης, κ.α

ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟΧΟ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΩΝ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ.

Τα προϊόντα μας

Δημιουργούμε διαρκώς προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, που δίνουν ενέργεια και αυξάνουν το μεταβολισμό, κρατούν το ph του σώματος σε αλκαλικό επίπεδο, συντελώντας έτσι στην καλή υγεία και ευρωστία του οργανισμού.

Όραμά μας είναι να γεμίσει το ελληνικό τραπέζι με είδη χωρίς πρόσθετα και βελτιωτικά , φτιαγμένα με τη σοφία της παράδοσης και της φύσης. Ώστε να διδαχθούμε όλοι – και ειδικότερα οι νέες γενιές- πόσο σημαντική είναι η τροφή που προσφέρουμε στο σώμα μας, για να το διατηρούμε ακμαίο, εύρωστο και υγιές!